ETUSIVU        YRITYS       TOIMIALAT       KALUSTO       REFERENSSIT       OTA YHTEYTTÄ       YHTEYSTIEDOT

YRITYSTIEDOT

Vuoden yrittäjiksi Kalvolassa 2003 on valittu maa- ja viherrakennusyrittäjät Harri, Jari, Jorma ja Maija Rämö (Maa- ja Viherrakennus Rämö Oy)

 

Rämön perheen yritystoiminta on hyvä esimerkki siitä, miten keskisuuren viljanviljelys- ja karjatilan yhteyteen perustetusta, sivuelinkeinoksi tarkoitetusta yritystoiminnasta voi kasvaa menestyvä, kasvuhakuinen ja alallaan tunnettu toimija. Perheen maanrakennustoiminta käynnistyi varusmiespalvelusta palanneen Jari Rämön toimesta vuonna 1989. Ensimmäinen merkittävä ulkopuoliselle tehty maankaivu-urakka oli asunto-osakeyhtiö Sinitiaiselle Iittalaan tehty rakennuspohjan kaivutyö.

Kun työn jälki oli hyvää, oli uutta työtä saatavissa. Yhdeksänkymmentäluvun alussa yhtiö hankki lisäkoneita ja toiminta laajeni viherrakentamisen suuntaan. Toimeksiantajia olivat tuolloin mm. Hartiatalot Oy ja hämeenlinnalainen Kummila Oy. Kuormain- ja kaivurihankinnat mahdollistivat urakoiden ottamisen laajemmaltakin alueelta. Työtä tehtiin Hämeenlinnan alueen lisäksi mm. Porvoossa. Toimeksiantajiksi olivat tulleet myös suurrakentajat Palmberg Oy ja NCC. Uuden ympäripyörivän tela-alustaisen kaivinkoneen myötä yritys sai -95 alkuvaiheen merkittävimmän urakkansa Riihimäen ammattikoulun laajennusosan maanrakennus ja ympäristötyöt. Merkittäviä toimeksiantajia ja päämiehiä ovat vuosien varrella olleet Skanska, Rakennustoimisto Tolonen Oy, NCC-Kiviaines ja YIT-Service.

Tällä hetkellä Maa- ja Viherrakennus Rämö Oy:n työt jakaantuvat niin, että 50% liikevaihdosta tulee Shell -ketjun huoltoasemille tehtävistä maanvaihto-, viemäröinti-, eristys- ja ympäristötöistä ja 35% talonrakennukseen liittyvistä maanrakennusurakoista. Viherrakentamisen osuus noin15%. Yrityksen erityisosaamista ovat maanvaihtojen eristystyöt, tarvittavine muoviliitoshitsauksineen sekä kosteudentorjunta homevauriokiinteistöissä. Työt yrityksessä jakautuvat siten, että Jari Rämö vastaa huoltamo- ja maanrakennusurakoinnista, Harri viherrakentamisesta ja siihen liittyvästä maanrakentamisesta, Jorma viherrakenne- ja kosteudentorjuntatöistä ja Maija yrityksen hallinnosta, taloushallinto mukaan lukien. Yrityksen osakekannan omistavat Jari ja Harri tasaosuuksin. Jorma on yrityksen hallituksen puheenjohtaja ja Maija toimitusjohtaja.

Yrityksen konekannan muodostavat viisi tela-alustaista kaivinkonetta, kolme kasettiyhdistelmä -kuorma-autoa, yksi vaihtolava-kuorma-auto ja kaksi Bobcat -pienkuormainta. Lisäksi yrityksellä on erilaista viherrakentamisen pienkalustoa. Kuluvana vuonna investoinnit kalustohankintaan ovat olleet 350.000 euroa. Keskimäärin investoinnit ovat olleet vuodesta -99 lähtien n. 250.000 euroa vuodessa. Pienemmät huollot ja korjaukset tehdään omassa huoltohallissa, suuremmat huollot ja korjaukset on ulkoistettu alan ammattikorjaamoille.

Maa- ja Viherrakennus Rämö Oy työllistää vuositasolla keskimäärin 13 omaa sekä alihankkijayritysten kautta 10 työntekijää. Yrityksen liikevaihto on kuluvalla tilikaudella 1.5 Me, 9 milj. markkaa. Liikevaihtotavoite seuraavalle tilikaudelle on 2 Me. Yrityksen kannattavuus on hyvä ja sen liikevaihto kasvaa vuosittain n. 30% vauhdilla..

Valitessaan Harri, Jari, Jorma ja Maija Rämön vuoden yrittäjiksi, palkintolautakunta arvosti heidän ennakkoluulotonta ja liikemiesmäistä toimintatapaansa kehittäessään pienestä maatilan sivuelinkeinosta alkaneen yrityksensä maakunnassa ja koko eteläisessä Suomessa tunnetuksi, arvostetuksi ja korkeaan työn laatuun pystyväksi maa- ja viherrakennusyritykseksi. Se on Vuoden yrittäjä -palkinnon arvoinen suoritus.

 

Lähde: Maakuntaneuvos Kyösti Vehmaksen Vuoden yrittäjä –palkinnon luovutuspuhe Kalvolan yrittäjäjuhlassa 22.11.2003

 

© Suomen Yrittäjät 2004

 

ETUSIVU        YRITYS       TOIMIALAT       KALUSTO       REFERENSSIT       OTA YHTEYTTÄ       YHTEYSTIEDOT

© 2013 Maa- ja viherrakennus Rämö Oy. Design by Hitsound Webdesing